Web Hosting
Oameni si oameni

vineri, 4 februarie 2011

Nesimtirea romanilor. Oare pana cand ?!?

Admin | vineri, februarie 04, 2011 | Best Blogger Tips
   Cred ca nesimtirea e mama multor romani. Romanul, ca si tiganul de altfel, cere sa nu mai fie discriminat pentru ca el e ca si ceilalti cetateni din lumea aceasta. Ei, uite ca aici nu se mai potriveste nimic. 
   Degeaba incearca romanul sa para ca e civilizat, ca tot isi da in petic, pentru ca na, cum zice celebrul proverb, "Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul". Acum sa nu ma intelegeti gresit. Nu spun ca toti romanii sunt nesimtiti dar 8-9 din 10 sunt. Pai, romanul, cand coboara din lift, desi stie ca usa liftului are probleme si uneori nu se inchide, totusi, el da drumul usii sa se inchida singura si, prin urmare, atunci cand cineva are nevoie de lift, va fi nevoit sa foloseasca scarile pentru ca a fost unul nesimtit si i-a fost greu sa inchida usa cu mana. Alte exemple ce dovedesc faptul ca multi romani sunt nesimtiti gasim pe strada sau la supermarket ori altundeva doriti. 
   Pe strada, romanul cand are ceva de aruncat, el nu se oboseste sa tina in mana ceea ce are de aruncat, pana ajunge la un cos, desi de multe ori, nu e mult de mers pana la un cos, ci prefera sa arunce pe unde apuca. In supermarket, cand ajunge la casa si goleste cosul, desi vede ca inaintea lui cineva s-a simtit si a aranjat cosurile pentru a putea si ceilalti zece oameni care stau la coada, sa aiba unde sa lase cosurile, totusi romanasul nostru prefera sa arunce cosul la intamplare, pentru ca, vezi doamne, sunt persoane angajate care trebuie sa aranjeze cosurile. Deci pentru el e greu sa puna cosul la locul lui. 
   Exemple de nesimtire, dupa cum spuneam, gasim la tot pasul. Pacat ca, desi exemple pozitive se gasesc, romanul nostru prefera sa ramana nesimtit si sa nu-i pese de cei din jur. Ce sa ne mai lungim cu vorba...dupa cum spuneam si la inceputul articolului, nesimtirea e ca o mama pentru roman si el nu renunta nici in ruptul capului la "mama" lui .

1 comments:

George spunea...

Mare dreptate ai. Eu stateam si ma uitam la metrou cum se gasesc o groaza de nesimtiti care dupa ce nu mai pot folosi cartela de acces o arunca asa la voia intamplarii, de parca ar fi ceva extraordinar de greu sa o arunce la cosul de gunoi. Sau pliante, ziare, gasesti o groaza pe jos de parca zici ca s-a mutat groapa de gunoi la metrou. Dar, dupa cum spuneai, exemple de nesimtiti gasesti la tot pasul...

AP/Payza