Web Hosting
Oameni si oameni

miercuri, 6 aprilie 2011

M-am saturat de nebunia asta

John_H | miercuri, aprilie 06, 2011 | Best Blogger Tips
   De fiecare data cand ies in oras simt ca nu mai pot. Doar ce ai iesit din scara blocului si te si iau durerile de cap. Soferii sunt foarte grabiti, trecerile de pietoni pentru multi dintre ei nici nu exista, culoarea rosie a semaforului nu mai inseamna „Stop” pentru multi soferi bucuresteni.
   Fiecare mai grabit decat altul asa incat nici urma de bun simt nu se mai gaseste in acel om grabit. Care mai de care taie fata partnerului de trafic in incercarea de a trece cat mai repede de semafor si chiar daca e galben el forteaza si astfel pitonii daca vor sa ramana pe picioarele lor trebuie sa mai astepte cateva momente, pana se calmeaza spiritele si abia apoi sa se angajeze in traversarea strazii. Aaaaa.....sa nu mai vorbim de claxoane, care parca nu se mai opresc. Nici nu s-a facut bine verde ca deja incep claxoanele. Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa  nu se mai accepte folosirea claxonului in oras. Cine-l foloseste, amenda!  Si uite-asa mai scapam putin de durerile de cap.
   Nu stiu ce parere au altii despre aceste aspecte dar cred ca acestea nu duc decat la autodistrugere. Si uite-asa clipa de clipa aflam de la stiri ca a mai murit cineva lovit de o masina sau „a murit in timp ce incerca sa depaseasca un alt autovehicul intr-o curba”: ca doar se grabea, nu putea astepta putin sa treaca de curba...

1 comments:

Ana spunea...

Art. 112

Conducatorii de vehicule semnalizeaza cu mijloacele de avertizare luminoasa, sonora sau cu bratul, dupa caz, inaintea efectuarii oricarei manevre sau pentru evitarea unui pericol imediat.

Art. 113

1. Mijloacele de avertizare sonora trebuie folosite de la o distanta de cel putin 25 m fata de cei carora li se adreseaza, pe o durata de timp care sa asigure perceperea semnalului si fara sa ii determine pe acestia la manevre ce pot pune in pericol siguranta circulatiei.

2. Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonora nu poate fi folosita in zonele de actiune a indicatorului “Claxonarea interzisa”.

3. Se excepteaza de la prevederile alin. (2):

a) conducatorii autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara cand se deplaseaza in actiuni de interventii sau in misiuni care au caracter de urgenta;

b) conducatorii autovehiculelor care folosesc acest semnal pentru evitarea unui pericol imediat.

Iar articolul 113 aliniatul 2 include și localitățile pentru că claxonatul este interzis în localități cu excepția situațiilor descrise al art.113 alin.3: deplasarea pietonilor pe carosabil;
mersul cu viteză nejustificat de mică;
oprirea în intersecții și blocarea acestora;
claxonatul îndelung și nejustificat :)

AP/Payza