Web Hosting
Oameni si oameni

luni, 22 martie 2010

Bucuresti. O Capitala europeana mizerabila

Admin | luni, martie 22, 2010 | Best Blogger Tips
   Ascultam de dimineata o stire in care se preciza ca Primarul Capitalei are mari planuri pentru a face acest oras sa fie cat mai curat si cred ca acesta ar putea fi un inceput destul de bun. Insa , problema aceasta din pacate este privita , de catre oameni , ca o actiune  ce trebuie neaparat sa vina din partea autoritatilor . 
   In aceasta privinta pot sa spun ca nu numai autoritatile sunt cele in masura sa fie preocupate de curatenia orasului si implicit pastrarea curateniei ci mai degraba noi , oamenii , ar trebui sa fim preocupati pentru ca dupa cum poate observa oricine , nu autoritatile vin sa faca mizerie pe strazi ci oamenii , cetatenii. Aici bineinteles ca nu vorbesc din nestiinta ci din contra si trebuie sa va marturisesc faptul ca de fiecare data cand ies in oras ma mahneste lipsa de respect a oamenilor fata de acest oras , fata de natura dar mai ales fata de ei pentru ca nu cred ca acasa sunt la fel de ignoranti cum sunt atunci cand ies in oras. Oricine poate observa ca spre exemplu: de foarte multe ori atunci cand cineva ofera oamenilor pe strada pliante sau chiar cand merg si iau acele ziare gratuite , majoritatea , desi nu au fost obligati sa ia acele pliante sau ziare , fac doi pasi si apoi le arunca la voia intamplarii fara sa le pese  , cu toate ca putin mai incolo se afla un cos de gunoi, iar mai apoi toata lumea se plange ca e foarte multa mizerie . Intrebarea mea care apare aici este : chiar era atat de greu sa arunci acel ceva la cos ? Normal ca nu , dar acest lucru tine de buna crestere primita de la parinti , de exemplele negative ale societatii pe care multi incearca sa le reproduca dar mai ales din ignoranta sau nepasare si aici as vrea sa precizez ca oameni mai nepasatori ca in Bucuresti , pana acum , nu cred ca s-au mai intalnit. Eu unul nu am mai intalnit. 
   In concluzie , daca noi nu facem nimic pentru a mentine curatenia atunci degeaba autoritatile se straduiesc sa faca acest lucru si daca se continua in acest mod  niciodata nu o sa putem si noi sa ne mandrim ca avem o capitala curata.
   P.S. Sper ca pe viitor sa se introduca si la noi acele amenzi ( care se practica in unele tari ) pentru cei care arunca ,nepasatori ,orice le cade in mana si poate asa or sa se invete  sa se poarte civilizat , si asa cum acasa nu arunca mizeria peste tot ci la cosul de gunoi asa sa faca si cand ies in oras.
Moneybookers
AP/Payza