Web Hosting
Oameni si oameni

vineri, 7 mai 2010

Remedii naturiste impotriva caderii parului

Admin | vineri, mai 07, 2010 | Best Blogger Tips

   Apa de par cu coltunasi. Aveti nevoie de: 50 g frunze si samanta de coltunasi, 50 g cimbru-de-camp-tocat si 1 l alcool de 70º. Se pun plantele si alcoolul intr-un vas si se lasa 10 zile la macerat; apoi se strecoara. Se toarna in sticle si se aplica printr-un masaj energic de 1-2 ori pe zi la baza parului.
   Lotiune de cladire cu nasturel. Cu aceasta lotiune se trateaza parul rar si fragil pentru a-i reda vigoarea. Aveti nevoie de 1 pumn de nasturel, 1 lingura otet de fructe si 1/2 l apa. Se toaca nasturelul si se aseaza intr-un vas. Otetul amestecat cu apa se toarna peste el. Se lasa la macerat o noapte, se strecoara. Se toarna incet pe parul spalat; nu se mai clateste.
  Lotiune tonica pentru par. Uleiul de rozmarin stimuleaza radacina parului si activeaza circulatia sangvina. In loc de vodca puteti intrebuinta si alt alcool tare pentru aceasta lotiune parfumata. Aveti nevoie de 3 picaturi ulei de rozmarin, 3 picaturi ulei de ylang-ylang, 30 ml vodca si 1 lingura apa de flori de portocal. Cele doua uleiuri eterice se dizolva in alcool, se dilueaza cu apa de portocal si se toarna intr-o sticla. Se vor aplica zilnic cateva picaturi de lotiune pe pielea capului, masand usor timp de 2-3 minute.
   Balsam de nuc. Se pot folosi mladite de nuc sau muguri proaspeti, care se prepara in felul urmator. Aveti nevoie de: 50 g mladite de nuc (sau muguri proaspeti) si 150 g untura de porc. Se maruntesc mladitele si se fierb in untura 45 de minute. Se lasa la racit apoi se pun intr-un vas de ceramica in care urmeaza a fi pastrate. Se va face in fiecare seara un masaj al pielii capului cu acest balsam.
   Tinctura de ardei iute. Aceasta solutie favorizeaza circulatia la nivelul radacinii firului de par si indesirea parului la nivelul radacinei (daca acesta a existat). Este important ca tinctura sa nu fie prea puternica, pentru ca da iritatii pe piele, si sa nu existe rani, bubite pe pielea capului. Se gaseste si la magazinele naturiste, gata preparat, dar puteti sa-l preparati si singuri, in casa. Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 70º. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face timp de 10 minute, energic, dar cu blandete. Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
   Solutie de usturoi. Un leac extrem de eficient împotriva căderii părului este fricţionarea pielii capului cu o soluţie de usturoi. Soluţia se prepară prin amestecarea a 3 căţei de usturoi pisaţi cu o lingură de oţet de mere. Se aplică soluţia pe pielea capului cu ajutorul unui tampon de vată şi se fricţionează la rădăcina părului. Se clăteşte şi se spală părul. Tratamentul se aplică de 3 ori/zi, timp de o săptămînă. Dezavantajul consta in faptul ca mirosul poate persista pana la 3 zile dar efectele se vad imediat. Este indicat ca acest tratament sa il faceti in momentul in care nu veti fi nevoiti sa iesiti din casa.
   Frunze si radacini de urzica. Acestea combat seboreea, matreata si tonifica parul. Pentru amestec se utilizeaza 10 parti de frunze uscate si 90 de parti de radacina uscata (o lingura la trei linguri). Se face o infuzie (apa clocotita se toarna peste planta) de 2 linguri amestec la 1 l de apa. Se clateste parul, frictionandu-se in acelasi timp radacina. Se lasa zece minute sa actioneze. 
   Pentru ameliorarea circulatiei la nivelul scalpului, faceti frictiuni cu infuzie concentrata de urzica, ce ajuta la indepartarea matretii. Pentru intarirea radacinii si regenerare sunt eficiente tamponarile cu tinctura de coada calului (doua linguri de frunze maruntite, macerate doua saptamani in 200ml alcool de 70º).

1 comments:

Dorin spunea...

Eu unul am incercat solutia de usturoi si e buna as putea spune, atat ca nu o poti folosi tot timpul, din cauza mirosului. Deci cand o folosesti nu poti iesi din casa ca-i dai pe spate pe toti...

Powerblock Dumbbells

AP/Payza